Om

Smedebakkens IQ er født d. 27.07.2011 ud af et kuld på 4 hanner og 4 tæver. På hvalpetesten viste stort set hele kuldet sig egnet som tjenestehunde, men IQ lavede en af de “bedste” tests for at blive politihund, og er en gennemsnitlig “2’er” på politiets hvalpetest.

Hans mentaltest viste, at han har en lidt spids nerve, men samtidig er utrolig god til at overkomme ubehagelige oplevelser og evner at overvinde sin “frygt”.

Som politihund har han i den grad formået at bruge sin lidt spidse nerve til noget konstruktivt, idet jeg ikke er i tvivl om, at det er den der gør, at han er utrolig skarp i sit arbejde.

Han har ligeledes vist, at hans byttedrift er næsten uudtømmelig og han kan overvinde næsten alt i byttedriften. Igen gør den spidse nerve, at er byttedriften ikke nok, kan han få lidt ekstra “power” fra forsvarsdriften, som han igen er utrolig god til at skifte væk fra og benytte byttedriften.

Hans største force i arbejdsøjemed er uden tvivl hans sporarbejde. Hans lyst til at komme til enden af sporet er enorm, og jeg har endnu ikke fundet grænsen for hvad han kan løse rent spormæssigt.

Hans evne til standse og bevogte personer er også i meget høj klasse, og hans mod og kampdrift er i den grad beundringsværdigt.

 

Smedebakkens IQ er pt. eneste avlskårede hanhund efter afdøde Kenzo Vom Nordenstamm, som har bidraget med mange gode brugshunde til bl.a. politiet.IMG_2704 (1)